Lees hier de privacy Policy en cookiebeleid van Solvacheck by Intolaw advocaten
ALGEMENE VOORWAARDEN
De algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke prestatie die intolaw ter beschikking stelt via de website solvacheck.be. Dit behoudens andersluidende schriftelijke overeenkomst, waarbij de algemene voorwaarden dan slechts van toepassing zijn voor zover zij niet afwijken van hetgeen in de overeenkomst werd bepaald.
De Klant heeft door het aanvinken van de daartoe bestemde box op de website, uitdrukkelijk en expliciet deze Algemene Voorwaarden aanvaard en erkent ervan kennis genomen te hebben.
Andere door intolaw of één van haar partners, zoals GDW, verstrekte diensten dan vermeld in deze Algemene Voorwaarden vallen niet onder de toepassing van deze Algemene Voorwaarden.
Het WER legt advocaten de verplichting op bepaalde informatie te verstrekken. IntoLaw Advocaten benadrukt dat cliënten uitdrukkelijk kennis moeten nemen van deze algemene voorwaarden en ook de andere pagina’s van deze website dient te bezoeken. De reglementen waaraan de advocaten onderworpen zijn, treft u aan op de website van de Orde van Vlaamse Balies (http://www.advocaat.be).
IntoLaw Advocaten is ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer 0833.751.226 (RPR Gent). De advocaten zijn lid van de Orde van Advocaten bij de balie te Gent.
IntoLaw Advocaten heeft via de Orde van Advocaten Balie Gent een beroepsaansprakelijk- heidsverzekering onderschreven bij Vanbreda Risk & Benefits (adres: Plantin en Moretuslei 297, 2140 Antwerpen) ter dekking van de eventuele beroepsaansprakelijkheid van IntoLaw Advocaten, haar vennoten, medewerkers of stagiairs, verbonden aan IntoLaw Advocaten.
De waarborg van deze verzekeringsovereenkomst is van toepassing op de gevolgen van daden gepleegd in de hele wereld, voor activiteiten die de verzekerde advocaten uitvoeren vanuit hun in België gevestigd kantoor.
De advocaten van IntoLaw Advocaten beperken hun aansprakelijkheid tot het bedrag dat de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar in geval van schadegeval zal uitkeren (max. 1.250.000 EUR). Tenzij uitdrukkelijk anders werd overeengekomen zijn de advocaten van IntoLaw advocaten niet aansprakelijk voor de prestaties verricht door derden op wie zij beroep doen tot het bedrag dat de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar in een schadegeval zal uitkeren. Voor de franchise en eventueel hogere schade wijzen zij de aansprakelijkheid af. Een cliënt kan op eerste verzoek een afschrift van de polis bekomen.
IntoLaw advocaten is te bereiken op:
BVBA IntoLaw advocaten, Begijnhoflaan 408
B – 9000 Gent; Tel: 0032 (0)9 265 00 65;
Fax: 0032 (0)9 265 00 66; E-mail: info@intolaw.be
Indien cliënt een klacht heeft kan hij of zij deze in eerste instantie rechtstreeks indienen of informatie verkrijgen bij IntoLaw advocaten op de voormelde coördinaten.
Aanvragen of klachten kunnen ook worden ingediend bij de Ombudsdienst Consumentengeschillen Advocatuur (OCA), de gekwalificeerde entiteit bevoegd voor de buitengerechtelijke regeling van geschillen tussen consumenten en advocaten. Klachten worden bij voorkeur online ingediend aan de hand van het elektronische klachtenformulier beschikbaar op http://oca.ligeca.be/nl/. Via deze link kunnen aanvullende gegevens van de OCA worden geraadpleegd. De OCA is gevestigd in de Staatsbladsstraat 8 te 1000 Brussel.
Middels het aanvaarden van de Algemene Voorwaarden geeft de Klant uitdrukkelijk mandaat aan intolaw, en haar partner GDW-gent , om de invorderingsprocedure conform artikel 1394/20 Ger. W. te voeren.
De Klant gaat er expliciet mee akkoord dat intolaw de gegevens of informatie van de Klant doorgeeft aan GDW-Gent in toepassing van de Algemene Voorwaarden.
Alle nuttige informatie die in het belang van de zaak is, dient overgemaakt te worden aan intolaw. De klant staat in voor de juistheid, volledigheid en waarheidsgetrouwheid van de informatie alsook om de stukken te bezorgen. Indien de cliënt de volledige medewerking niet verleent overeenkomstig de afspraken, dan behoudt IntoLaw zich het recht om de samenwerking stop te zetten.
De Klant verbindt zich ertoe op eerste verzoek van intolaw of GDW-Gent bijkomende informatie te verstrekken of enige wijziging van de verstrekte informatie onverwijld aan Intolaw te melden. Indien de Klant weigert om deze bijkomende informatie te verstrekken, is gerechtigd haar Diensten eenzijdig stop te zetten, zonder dat de klant hiervoor enig verhaal kan instellen lastens intolaw.
De Klant is verantwoordelijk voor de inhoud van de door haar doorgegeven gegevens, met inbegrip van de bevestiging van het niet-geprotesteerd karakter van de in te vorderen facturen, het toepasselijke schadebeding en de intresten.
Alle kosten door intolaw of één van haar aangestelde partners, zoals GDW-Gent, gemaakt op basis van foutieve of onjuiste gegevens of informatie aangeleverd door de Klant, kunnen op de Klant worden verhaald.
Intolaw heeft het recht om het schadebeding en de interest te herleiden tot het wettelijke maximum in toepassing van de Wet, met name 10% van de hoofdsom. Indien geen schadebeding of intrest is voorzien, wordt automatisch de Wet ter bestrijding van de betaalachterstand bij handelstransacties van 2 augustus 2002 toegepast.
Intolaw verifieert op een geautomatiseerde wijze op basis van de gegevens verstrekt door de Klant of de Klant en/of de in te vorderen factuur binnen het toepassingsgebied valt/vallen van de Wet.
Er gebeurt in een eerste fase een solvabiliteitszonderzoek door GDW-Gent.
Indien dit solvabiliteitsonderzoek positief is, zal onmiddellijk een procedure “onbetwiste geldschulden” volgen, zoals bepaald in de Potpourri I-wet van 19 oktober 2015 en het KB van 22 juni 2016
Indien het solvabiliteitsonderzoek negatief is, zal een voorafgaandelijke aanmaning worden verstuurd door GDW-Gent. In het geval de debiteur niet reageert binnen één maand en 8 dagen na betekening van de aanmaning of in het geval betalingsfaciliteiten aanvraagt of de vordering betwist, zal Intolaw en GDW-Gent met de klant overleg plegen over de verder te ondernemen stappen.
Bij betwisting van de factuur zal de procedure zoals bepaald in de potpourri-wet van 19 oktober 2015 en het KB van 2016 niet meer mogelijk zijn maar zal wel nog een aanmaning worden verstuurd door de gerechtsdeurwaarder. In het geval de debiteur niet reageert binnen één maand en 8 dagen na betekening van de aanmaning of in het geval betalingsfaciliteiten aanvraagt, zal Intolaw en GDW-Gent met de klant overleg plegen over de verder te ondernemen stappen.
Afhankelijk van de totale waarde van de vordering per dossier bedragen de maximaal te betalen vergoeding door de Klant voor de diensten van intolaw
Deze vergoeding zal Intolaw eerst bij de tegenpartij proberen te verhalen.
Wanneer er andere diensten dan invordering van de factuur dient te gebeuren wordt de klant voorafgaandelijk in kennis gesteld van de kosten en ereloon.
De advocaten van IntoLaw Advocaten zijn onderworpen aan het beroepsgeheim. Het overmaken van brieven, adviezen, procedurestukken, enz. aan haar cliënten geschiedt onder uitdrukkelijk voorbehoud dat de cliënt de confidentialiteit ervan respecteert. De cliënt mag voormelde documenten alsmede de inhoud ervan slechts overmaken aan derden mits de uitdrukkelijke, schriftelijke en voorafgaande toestemming van IntoLaw Advocaten.
Alle rechten van intellectuele eigendom van de weergegeven informatie, tekens, mededelingen of andere uitingen met betrekking tot de diensten en/of met betrekking tot de internetsite zijn eigendom van Intolaw of aan haar gelieerde bedrijven. Onder intellectuele eigendomsrechten worden verstaan alle (a) auteursrechten, portretrechten, patenten, databankrechten en rechten met betrekking tot handelsmerken, ontwerpen, knowhow en bedrijfsgeheim (al dan niet geregistreerd); (b) aanvragen voor registratie, en het recht om een registratie aan te vragen, voor om het even welk van die rechten; en (c) alle andere intellectuele eigendomsrechten en equivalente of soortgelijke vormen van bescherming die om het even waar ter wereld bestaan.
De huidige databank is eigendom van Intolaw. Behoudens de uitdrukkelijk bij wet bepaalde uitzonderingen mag niets uit deze digitale uitgave worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder de uitdrukkelijke voorafgaande en schriftelijke toestemming van Intolaw.
De inhoud van deze databank alsook de door opzoekingen verkregen informatie mag enkel gehanteerd worden voor persoonlijk gebruik. Op generlei wijze mag deze informatie gebruikt worden voor commerciële doelstellingen zoals mailings, de aanleg van gegevensbestanden, enz. In geval van schending van deze bepaling behoudt Intolaw zich het recht voor om hiervoor een schadevergoeding te vorderen.
Elke kopie, publicatie, reproductie of andere exploitatie, ongeacht de wijze of de vorm ervan, van de databank en weergegeven informatie, tekens, mededelingen of andere uitingen met betrekking tot de diensten en/of met betrekking tot de internetsite is strikt verboden zonder de schriftelijke voorafgaandelijke toestemming van de Intolaw. De registratie en de import van de informatie van de website van Intolaw alsook van aanverwante diensten in een databank zijn uitdrukkelijk verboden. Een bepaald aantal gebruikte benamingen, tekens en logo’s op deze site (onder andere de benaming Intolaw) zijn beschermde merken.
Bij toepassing van een Europese richtlijn aangenomen eind 2001, heeft de Belgische wet tot voorkoming van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld en de financiering van terrorisme sinds februari 2004 de identificatieplicht en de meldingsplicht van ongebruikelijke transacties uitgebreid tot dienstverlening door advocaten.
Advocaten zijn sindsdien wettelijk verplicht in bepaalde omstandigheden hun cliënten te identificeren en het bewijs ervan te bewaren. Deze verplichting geldt zowel tegenover natuurlijke personen, rechtspersonen als vertegenwoordigers ervan.
Elke overeenkomst die wordt afgesloten met IntoLaw Advocaten is onderworpen aan het Belgisch recht (zonder dat dit ertoe mag leiden dat via internationaal privaatrecht wordt doorverwezen naar een ander rechtsstelsel). Voor eventuele geschillen zijn de Rechtbanken van het arrondissement Oost-Vlaanderen, afdeling Gent bevoegd.